חוף תל אביב מספק הרבה אטרקציות, אז מסתבר כי סוכת מציל לא ממש נדרשת להזמין מנעולן חירום בתל אביב, כך לפחות מהסטטיסטיקה של מנעולן-נט, אך החדשות היותר טובות כי בחוף סביב סוכת המציל בתל אביב הרבה יותר נקייה משנים עברו.
בין הרשויות החופיות הנקיות ביותר לשנת נמצאת העיר תל אביב, נדמה כי הציבור כבר הפנים. לקראת השנה הבאה נלמד כי השנה הקודמת הייתה השנה הנקייה ביותר בחופים מאז החל "מדד חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה: 54.5% מהחופים היו נקיים לפחות 70% יותר.
רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה: "המאבק המשמעותי הוא בהסברה לציבור הרחב. יותר מ-60% ממקור הפסולת בחופים היא במתרחצים. הגיע הזמן שנופש בחוף יהיה אחראי אישית לקחת עימו את הפסולת שהביא, למיכל אשפה קרוב. המפתח טמון בשינוי תודעתי בקרב המבקרים בחוף, הכולל הפחתת ההגעה עם מוצרים חד-פעמיים לים והעלאת האחריות האישית"
כניסת "חוק השקיות" לתוקף (ינואר 2017), לצד הגדלת התקציבים שהעביר לרשויות המשרד להגנת הסביבה לניקיון החופים ולפעילויות הסברה ציבוריות, הביאו להפחתת כמות הפסולת המושארת בחופי הים בשנת 2017 כולה. תוצאות מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה מעידות, כי השנה החולפת הייתה הנקייה ביותר מאז תחילת מדידת ניקיון החופים הלא מוכרזים בשנת 2005.
54.5% מהחופים הוגדרו בשנת 2017 כ"נקיים" עד "נקיים מאוד" לפחות 70% מימי השנה, לעומת 19.7% בלבד מהחופים בעת השקת התוכנית "חוף נקי" בשנת 2005.
"מדד חוף נקי" הוא חלק מתוכנית ניטור כוללת של המשרד להגנת הסביבה, במסגרתו נשלחים מפקחי המשרד לבדוק את נקיונן של 66 רצועות חוף לא מוכרזות לאורך כ-150 ק"מ בכלל הרשויות החופיות בים תיכון ובמפרץ אילת.
יצוין, כי בשנת 2017, לראשונה בישראל, הושקה תוכנית ניטור של הפסולת הימית. הפלגות לניטור פסולת ימית בוצעו במהלך הקיץ על-ידי המכון לחקר ימים ואגמים במסגרת הניטור הלאומי. נלקחו דגימות מקרקעית הים לבדיקת נוכחות וריכוז של מיקרו-פלסטיק וכן בוצע ניטור של פסולת חופית וימית רדודה בשיתוף פעולה עם צוללים מתנדבים ובריכוז החברה להגנת הטבע.